דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חשיבות החלבון שבגבינות לגוף האדם 

מאת    [ 10/11/2008 ]

מילים במאמר: 407   [ נצפה 4387 פעמים ]

החלבון הינו גורם עיקרי בבניית השרירים. הוא מהווה 16% ממשקל גופינו ויש לו
חשיבות עליונה עבור גוף האדם ובפרט לספורטאים .
לחלבונים יש תפקידים רבים לגוף האדם כגון בניית הרקמות , ההורמונים , האנזימים ,
השיער והציפורניים . צריכת חלבונים נאותה מסייעת לתאי המוח בהעברה יעילה יותר של הפקודות .
ישנה אי ודאות לגבי כמות החלבון שיש לצרוך ביום . כמות החלבון משתנה לפי הגיל וסוג הפעילות שעוסקים בה . למשל לספורטאי מומלץ לצרוך 1.2 - 1.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף בהתאם לסוג הפעילות שהוא עוסק בה .
במקרה של פעילות גופנית מוגברת מומלץ לצרוך 2.5 גרם חלבון לק"ג גוף .
חשוב מאוד לצרוך את החלבונים בתוך 45 דקות מסיום האימון, מכיוון שהגוף שואף תוך שעתיים לבנות שרירים כתגובה לאימון.
לאדם מבוגר שלא עוסק בפעילות גופנית הכמות המומלצת היא 0.8 גרם לק"ג משקל גוף .

קיימים שני סוגי חלבונים: חלבון מהחי וחלבון מהצומח . החלבון מהחי הוא בעל ערך ביולוגי גבוה יותר מאשר חלבון מהצומח .
בגבינת מוצרלה מחלב בופאלו קיימות כמויות גדולות מאוד של חלבון- 19 ג' ל- 100 מ"ל חלב , ובמי הגבינה במידה ושותים אותם תוך 30 - 60 דקות מרגע הכנתם יש יותר חלבונים .
לחלבון שבמי גבינה יש תועלת נוספת שהיא חיזוק המערכת החיסונית .

כמובן שכשאנו מלמדים הכנת גבינות בבית בתהליכים ביתיים ופשוטים , מתקבלות גבינות טריות עם ערך חלבונים גבוה וכמובן שאחרי תהליך הכנת הגבינות נותרים לנו מי הגבינה, שבהם יש ערך מאוד גבוה של חלבונים, דבר החיוני לספורטאים. את מי הגבינה ניתן לשתות או להכין מהם ריקוטה .

גם את מי הגבינה של גבינות צאן מומלץ לשתות מכיוון שיש בהם יש ערך חלבונים גבוה. ביוגורטים יש פי שניים מי גבינה מאשר בחלב . גם הריקוטה עשירה במי גבינה . היתרון של חלבון מי הגבינה הוא ספיגה מהירה בגוף ואם צורכים אותו עם חלבונים שהספיגה שלהם איטית השפעתו תהיה מועילה יותר.
100 מ"ל חלב כבשים מכילים 6 ג' חלבונים ,חלב פרה 3 ג' וחלב עזים 3.1 . החלבון שבחלב עזים מגביר את ספיגת האבץ .
מזונות בנוסף לגבינות וחלב המהווים מקור טוב לחלבונים הם סויה , עוף , דגים , בשר , ביצים , קטניות ,טחינה , אבוקדו . בתזונה מאוזנת יש לשלב אכילת חלבונים מן החי עם
חלבונים מן הצומח .

במידה ומגזימים בכמות אכילת החלבונים הם נהפכים לפחמימות או לשומנים . לעומת זאת במידה ולא אוכלים מספיק פחמימות ושומנים הגוף ישתמש בחלבונים כדי להפיק אנרגיה .
כדי לסייע לגוף בספיגה טובה של החלבונים מומלץ לחלק את צריכת החלבון לכמה מנות
ביום, כך נעודד את בניית מסת השריר וכמובן שמומלץ לשלב פעילות גופנית.

כמו כל אבות המזון שאנו צורכים , גם את החלבון צריך לדעת לצרוך בצורה מאוזנת.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב